A Mahindra tulajdonában lévő Automobili Pininfarina bemutatja az elektromos szupersportkocsit

A Mahindra tulajdonában lévő Automobili Pininfarina bemutatja az elektromos szupersportkocsit

24 September 2021 0 Von admin

Ezen a héten Kaliforniában debütált a várva várt Battista, a Mahindra tulajdonában lévő Automobili Pininfarina úttörő, teljesen elektromos szuperautója. A Pininfarina Battista, amelyet az Egyesült Államokban évente megrendezett Monterey Car Week rendezvény előtt mutattak be, a csúcsminőségű anyagok szaganyaga, és olyan teljesítménymutatókkal büszkélkedhet, amelyek képesek a hagyományos IC-motoros szuperautók térdre kényszerítésére.

Feltűnő dizájnjának kiegészítéseként a Battista kitett szénszálas karosszériával rendelkezik, amelyet a Pininfarina olaszországi cambianói gyártóüzemében építettek, kovácsolt alumínium könnyűfém keréktárcsákat, fekete bőrt és steppelt kék Alcantara kárpitot, valamint két nagy felbontású, színes digitális kijelzőt a műszerekhez és infotainment, mindkettő a vezető felé szögben a tökéletes láthatóság és elérhetőség érdekében.

Az agresszív, sportos stílus ellenére a Battista elsődleges névjegykártyája a teljesítménye; ez négy villanymotor együttesen alig hihető 1900 lóerőt és 2300 Nm nyomatékot produkál. Álló rajtból a Battista nehezebben száll le a vonalról, mint egy Forma -1 -es autó, kevesebb, mint két másodpercbe telik, hogy nulláról 100 km / órára haladjon. A világon egyetlen jelenlegi IC-motoros autó sem felel meg a Battista teljesítményének és teljesítményének.

Bár a Pininfarina e-szuperautó a teljesítményről szól, a tartomány sem túl rossz; A Battista 120 kWh akkumulátorral van felszerelve, amely az autó négy elektromos motorját táplálja, és egyetlen feltöltéssel több mint 500 km hatótávolságot biztosít. „A tiszta elektromos hiper GT első gyártási szándékú példájának megtekintése izgalmas új fejezet kezdetét jelzi a fejlődésben. Ez egy rendkívül megtisztelő pillanat, hiszen számítunk az első ügyfélszállításokra még ebben az évben ” – mondja Paolo Dellacha, az Automobili Pininfarina termék- és műszaki igazgatója.

A Battista korlátozott sorozatgyártású autó, és mindössze 150 darabot fognak gyártani, mindegyiket egyedileg kézzel készítették az olaszországi Pininfarina SpA atelier-ben. Nevezetesen, az autó nevét a nagyra becsült Battista ‘Pinin’ Farináról, a Carrozzeria Pininfarina alapítójáról kapta, aki 1930-ban alapította meg kocsiépítő cégét. Ma az Automobili Pininfarina 100% -ban a Mahindra tulajdonában van, és központja Münchenben, Németországban található. A vállalat célja, hogy a világ legtartósabb luxusautó -márkája legyen.

https://www.youtube.com/watch?v=5oGiphAGivY