A Mahindra előnézete Vadonatúj XUV700 SUV

A Mahindra előnézete Vadonatúj XUV700 SUV

24 September 2021 0 Von admin

A Mahindra közzétette új, 7 üléses SUV-jének, az XUV700-nak az első hivatalos fényképeit és műszaki adatait. A 700 most a Mahindra XUV felállásának élén áll, és a Tata Safari kedvelőit veszi át. Az XUV500 – amely egyelőre megszűnt – várhatóan két év múlva új avatárban tér vissza, és versenyezni fog a kisebb, olcsóbb SUV -kkal.

Az XUV700 stílus némileg hasonlít a kimenő XUV500 -hoz, de jelentős változások vannak elöl és hátul, eltérő fényszóró/hátsó lámpa kezeléssel. Az XUV500 termékcsalád egyértelműen felismerhető az új stílusban, de a Mahindra tervezői eleget tettek ahhoz, hogy friss, új megjelenést kölcsönözzenek. A belső terek átfogó frissítést kaptak, a kifinomultabb megjelenés érdekében magasabb minőségű anyagokat használtak, valamint a csatlakoztathatóság és az infotainment erősen frissített technológiáját.

Az XUV700 esetében a Mahindra kettős 10,25 hüvelykes színes képernyőt használt, amelyek műszerfalként és infotainment érintőképernyőként szolgálnak. Ez a nagy, kétképernyős beállítás lenyűgözőnek tűnik, és Mahindra szerint „magával ragadó sci-fi élményt nyújt”. A 700-as információs és szórakoztató rendszerhez a Mahindra olyan globális nehézsúlyokkal kötött kapcsolatot, mint a Visteon, a Bosch és a Sony, valamint a vállalat új „AdrenoX” technológiai platformja számos hasznos beépített alkalmazást kínál, valamint több mint 60 csatlakoztatható alkalmazást, amelyek egy okostelefon.

A hatalmas motorháztető alatt az XUV700 nagy teljesítményű és hatékony benzin- és dízelmotorokat kínál. A vásárlók választhatnak a turbófeltöltésű, 2,0 literes, 200 lóerős és 380 Nm nyomatékot produkáló benzin és a 2,2 literes közös nyomócsöves turbódízel között, amely 185 lóerőt és 450 Nm nyomatékot produkál. Mindkét motor választható 6 sebességes kézi vagy automata sebességváltóval. Ezenkívül négy vezetési módot is kaphat a kiválasztott dízelmotor-változatokkal, amelyek igény szerint megváltoztatják a teljesítményt és a kormányzási reakciót.

Az XUV700 17 hüvelykes könnyűfém keréktárcsákon (18 hüvelykes csúcsminőségű változat) közlekedik, és teljesen független felfüggesztéssel rendelkezik; Elöl McPherson rugóstag, hátul többpólusú, mindkét végén stabilizátor rúd. A felfüggesztést a vezetési kényelemre optimalizálták és finomhangolták, anélkül, hogy veszélyeztetnék a kezelhetőségét, és az összkerékhajtású (AWD) változat is elérhető azok számára, akik off-road útra készülnek.

A Mahindra mindent megtett a biztonsági fronton, és az XUV700 hét légzsákot kapott, valamint az első és oldalsó ütközésérzékelőket a megbízható légzsák kioldáshoz. Vannak blokkolásgátló fékek (ABS) elektronikus fékerő-elosztással (EBD), és még egy fejlett vezetést segítő rendszer (ADAS) is, amely előre ütközésre figyelmeztet a közelgő ütközés esetén. A rendszer akár automatikusan is aktiválhatja a jármű önálló vészfékeit (AEB), ha a vezető nem reagál a biztonsági figyelmeztetésekre.

Ezenkívül más, a biztonsággal kapcsolatos funkciók is rendelkezésre állnak, beleértve a sávelhagyásra figyelmeztető jelzést, a sávtartó asszisztenst, a távolsági fényszórót, az adaptív sebességtartó automatát és még a vezető álmosságának észlelését is. „Az XUV700 egy új út kezdetét jelenti a Mahindra számára, ahol világszínvonalú SUV-kat szeretnénk építeni úgy, hogy nem csak a határokat feszegetjük, hanem teljesen újra is definiáljuk őket”-mondja Velusamy R, az M&M Ltd autóipari részlegének globális termékfejlesztési vezetője “Az XUV700 teljesen új platformot, új hajtáslánc-lehetőségeket és számos szegmens-első technológiát tartalmaz [and] a legújabb biztonsági technológiákkal rendelkezik, mint például az ADAS és a biztonsági légzsákok ” – teszi hozzá.

A Mahindra új SUV bizonyítéka

Külön megjegyzésként, bár ez is hangsúlyozza, hogy a Mahindra mennyire komolyan gondolja az SUV -k kutatását és fejlesztését, a vállalat nemrég avatta fel első SUV -próbahelyét, Tamil Naduban, Kanchipuram közelében. Az IDIADA („Institut d’Investigació Aplicada de l’Automòbil”, amelynek székhelye Spanyolországban) tervezte és 454 hektárnyi területből épült, az MSPT (Mahindra SUV Proving Track), amely a Mahindra 4 × 4 -es Kiválósági Központjának ad otthont. a cég mérnökei fejlesztési tevékenységet végeznek az M&M jövőbeni járművei számára. Jövőre a pályát a Mahindra ügyfelei számára is megnyitják, lehetővé téve az élményt egy különlegesen kurátozott terepjáró vezetési élményben.

Nyilvánvaló tehát, hogy a Mahindra lendületben van új korú SUV-jaival, amelyeket világszínvonalú dinamikus teljesítmény biztosítására terveztek. Az új XUV700 termékcsalád árait még idén, a tényleges bevezetéshez közelebb hozzák nyilvánosságra, de úgy tűnik, hogy az M&M valóban nagyon aggaszthatja a versenyt.