A magnóliafa szépsége – az anyasághoz

A magnóliafa szépsége – az anyasághoz

15 Oktober 2021 0 Von admin

Múlt héten egyik este az ajtóhoz mentem, hogy megnézzem az esőt, és meglepetésemre a magnóliafánk kivirult! A tavasz biztos jele volt! Húsvét hétvégéjén a magnóliafa teljes virágzásban lesz. Teljesen lélegzetelállító! A magnóliák látványos virágaikról nevezetesek. A csillogó virágok csészealjaink magnóliafáján egy tájbemutató!

A magnóliafáknak és cserjéknek tizenkét faja van: ánizs-magnólia (más néven fűzfalevél-magnólia), Ashe-magnólia, nagylevelű magnólia, uborkafa, liliom-magnólia, kobus-magnólia, loebner-magnólia, csészealj-magnólia, déli magnólia, csillag-magnólia, édesbab-magnólia és az esernyő-magnólia. Ebben a fajtában mindenféle virágszín és mindenféle levél textúra megtalálható.


Tavaszi ébredés


Magnóliafánk a csészealj -magnólia, amely kora tavasszal virágzik. A fényes, nagy serleg alakú virágok kora tavasszal kezdenek kinyílni, gyakran még a levelek megjelenése előtt. Ennek a fának több szára van, alacsony ágakkal. A kéreg sima és szürke, míg a virágok színe változó, a krémes fehértől a rózsaszínig vagy a lila-rózsaszínig. Nagyon örülök, hogy a virágaink lila-rózsaszínűek, mivel a rózsaszín és a lila a kedvenc színem. A levelek ellipszis alakúak, csúcsosak. A magvak nyár végétől ősz elejéig fürtökben képződnek.


Tavasz


Ez a csészealj magnóliafa a liliom magnólia (Magnolia liliflora) és a Yulan magnólia (Magnolia denudata) keresztezésével jött létre. Ez lehet egy nagy cserje, több törzzsel, vagy egy kis fa. Míg a virágok kívül rózsaszínűek a faj növényén, fehér lesz, ha bekukucskál.

Ha egy fát vagy cserjét keres, hogy gyönyörűen nyilatkozzon udvaráról, ne keressen tovább, mint a magnóliafa.