A legmenőbb elektromos autók a világon

A legmenőbb elektromos autók a világon

25 September 2021 0 Von admin

Bár a Tesla az első név, amely felbukkan az elektromos autókról szóló vita során, a valóságban minden globális autógyártó, aki megéri a nevét, keményen behatol az elektromos mobilitás világába, amint az a közelmúltbeli Auto Shanghai autókiállításon is látható volt.

Régen a motoros bemutatók a villanásról és a káprázásról szóltak. Olasz szuperautók, német luxus nagytúrák, amerikai izomautók és sok lóerő, bőségesen meghintve a dicsőségre készülő sovány ruhás fülkés csajokkal. Az autógyártók megpróbálnák egymást felülmúlni a legnagyobb bhp -számok kiabálásában és a legújabb, legmenőbb hangzású jelszavak ügetésében. Nagyobb turbók. Töltők. V8 -asok. Vad stílus. V12 -esek. Nagyobb sebesség. Sajnos minden csillogás és fényesség kissé elhalványult manapság.

Manapság minden az elektromos autókról szól. Felejtse el a kényszerindukciót, a kettős keresztlengőkaros felfüggesztést és a versenyfutásokat; most minden az akkumulátor méretén múlik, és attól, hogy egy vagy két villanymotort használ -e a meghajtáshoz. Ez, valamint a nagyméretű színes LED-kijelzők mérete és száma, amelyek az autó műszerfalára vannak zsúfolva a teljes PlayStation-hatás érdekében. Mivel a környezettudatosság új csúcsot ért el, és a kormányok világszerte keményen szorgalmazzák, hogy a következő évtizedekben elérjék a nulla kibocsátású mobilitást, az elektromos berendezések most a világkiállításon a központi szerepet töltik be.

Ahogy az autógyártók felkészülnek az elkerülhetetlen átmenetre a belső égésről az elektromosra, az elektromos autók is megmozdultak a mainstream autóipari tudatosságba. Azok az emberek, akik még két -három évvel ezelőtt nem törődhettek kevesebbet az elektromos autóval, most készen állnak arra, hogy legalább megfontolják az elektromos autó vásárlását, és az autógyártók sorban bejelentik a belső égésű motor megszűnését. Indiában is felgyorsult az elektromos mozgalom, annak ellenére, hogy az országban szinte teljesen hiányzik a jelentős elektromos töltő infrastruktúra.

Állítólag több mint 1800 töltőállomás van országszerte, és folyamatosan érkeznek újak, de még nagyon hosszú út áll előttünk, mielőtt az elektromos autók reális ajánlattá válnak a legtöbb autóvásárló számára. Ennek ellenére az olyan gyártók, mint a Tata, a Mahindra, az MG, a Hyundai, a Mercedes-Benz és a Jaguar már kínálnak elektromos autókat Indiában, miközben még a Tesla is készen áll arra, hogy még idén csatlakozzon a verekedéshez. Hogy ez hogyan alakul ki, még nem látható, de úgy tűnik, hogy ez a vég kezdete az IC-motoros autók számára, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy az elektromos autók átveszik a világot.

Az, hogy a jövő az elektromos energiáról szól, ezt az érzést tükrözi a folyamatban lévő Auto Shanghai, Ázsia egyik vezető autókiállítása, ahol a borítókat leveszik egy sor új elektromos autóról. A specifikációkat, a stílust és a teljesítményt tekintve néhány ilyen autó – különösen a német gyártók által bemutatott – elég jól néz ki ahhoz, hogy kemény versenyt biztosítson a Teslának, amelynek autói jelenleg az EV -csomag élvonalában vannak. Az elektromos autók új generációjával a bevált autógyártók végre készen állnak arra, hogy a Tesla pénzét kipróbálják. Érdekes csata lehet, az elkövetkező hónapokban és években. Időközben itt van egy pillantás a legérdekesebb elektromos autókra, amelyeket a közelmúlt Auto Shanghai -ban mutattak be.


Audi A6 E-Tron Sportback koncepció

Audi-A6-e-tron

A vadonatúj A6 e-tron Sportback egy prémium, csúcskategóriás elektromos szedán, amely megmutatja, mennyire komolyan veszi az Audi az elektromos autókat. Az A6 e-tron a közeljövőben teljesen elektromos gyártású autók családjának előfutáraként helyezkedik el, és az Audi „Premium Platform Electric” (PPE) technológiáján alapul, amelyet elektromos SUV-k és szedánok számára is optimalizáltak. Az Audi szerint a PPE -technológiája biztosítja, hogy a vállalat elektromos járművei magas szintű dinamikát és mindennapi praktikát kínálnak. A gyártási specifikációjú A6 e-tron várhatóan több mint 700 km hatótávolságú lesz, és kevesebb mint négy másodperc alatt képes gyorsulni nulláról 100 km / órára. Természetesen mindezt a luxust és kifinomultságot is kínálja, amelyet a vásárlók elvárnának az A6-tól, valamint az Audi védjegye, a „quattro” összkerékhajtás, amelyet iker villanymotorok biztosítanak-egyet-egyet az első és a hátsó tengely számára. A 350 kW-os teljes teljesítmény és 800 Nm nyomaték mellett az A6 e-tron teljesítménye valószínűleg nem lesz látványos.

BMW iX

BMW iXA BMW iX a BMW szerint „megnyitja a kapukat a személyes mobilitás új korszaka előtt”. A teljesen elektromos sporttevékenységként (SAV) kifejlesztett iX az év vége felé kerül forgalomba, és a BMW ötödik generációs eDrive technológiáját tartalmazza. A csúcsminőségű, elektromos összkerék-meghajtású iX xDrive50 akár 370 kW teljesítményű lesz, így öt másodperc alatt 100-ról 100 km / órára tud haladni, miközben több mint 600 km hatótávolságot kínál. Ezenkívül jelentős előrelépéseket fog tenni a csatlakoztathatóság és a digitális szolgáltatások terén is, és ez lesz az első BMW -jármű, amely megkapja a vállalat új operációs rendszerét 8 a BMW iDrive legújabb generációjával együtt. Ezzel a vállalat célja, hogy jelentősen javítsa a vezető és a jármű közötti interakciót, sokkal intuitívabbá és vonzóbbá téve azt.

Hyundai Genesis Electrified G80

Hyundai Genesis Electrified G80Ha a németek előrenyomulnak az EV -kkel, akkor a koreaiak sincsenek nagyon lemaradva. A Hyundai luxusosztálya, a Genesis bemutatta első elektromos autóját, az Electrified G80 -at. „Az Electrified G80, amely a sportosság és az elegancia tökéletes egyensúlya, megkezdi utunkat az elektromos autók piacán, és képviseli a Genesist az elektromos áram korszakában” – mondja Jay Chang, a Genesis márka globális vezetője. Pörgős, kecses stílusával, összkerékhajtásával és körülbelül 425-500 km hatótávolságával az Electrified G80 gyors töltési lehetőséget is kínál. A 350 kW -os gyorstöltéssel az autó akkumulátora 10 százalékról 80 százalékra emelkedhet körülbelül 20 perc alatt, ami nagy előrelépés a mindennapi praktikum szempontjából. A nulla és a 100 km / óra közötti 4,9 másodperces időtartammal a koreai nagy luxuslimuzin nagy teljesítményt kínál, olyan funkciókkal együtt, mint az aktív zajcsökkentés, a jelentős zajcsökkentés érdekében, valamint az elektronikusan vezérelt adaptív felfüggesztés a lehető legegyenletesebb menetminőség érdekében.


Honda SUV E: prototípus

Honda SUV és prototípusA Honda, amely nagy tervekkel rendelkezik Kínában az e-autók terén, bemutatta új elektromos SUV-ját; a nagyon ötletes nevű Honda SUV e: prototípus. Ahm. A japán cég nem mond semmit a jármű műszaki specifikációiról, de azt állítja, hogy a következő öt évben akár 10 új, teljesen elektromos autót is piacra dob Kínában. Tehát, bár semmit nem tudunk az e-ről: a prototípus akkumulátorának vagy elektromos motorjának specifikációiról, teljesítményéről vagy hatótávolságáról, annyit tudunk, hogy a Honda új, harmadik generációs „Connect” rendszerét tartalmazza, amely hangfelismeréssel és kiterjedt okostelefonnal rendelkezik csatlakoztathatóság és OTA szoftverfrissítések az autó fedélzeti számítógépeihez. A Hondától szó sincs arról, hogy Indiában is tervezi -e új elektromos autó- és SUV -sorozatának bemutatását. Szorít valakinek.Mercedes-Benz EQB

Mercedes EQBAz EQB a Mercedes-Benz első teljesen elektromos 7 üléses SUV-je, amelyet ez év végén mutatnak be a különböző piacokon. A Mercedes egyelőre nem mond semmit az EQB teljesítményéről és teljesítményéről, de azt elárulja, hogy a járműben lesz az ECO Assist, amely lehetővé teszi az optimalizált energia -visszanyerést a kiterjesztett tartományban. A navigációs adatok, a közlekedési táblák felismerése és a jármű érzékelőiből származó információk felhasználásával az EQB képes lesz növelni elektromos hajtásláncának hatékonyságát, ezáltal lehetővé téve a jármű számára, hogy maximálisan kihasználja az akkumulátor kapacitását. Az elektromos SUV akár 11 kW-os töltésre is képes a fedélzeti váltóáramú töltőjével, vagy csatlakoztatható egy DC gyorstöltő állomáshoz a sokkal gyorsabb töltés érdekében; mindössze 30 perc a 10 % -ról 80 % -os töltésre. A Mercedes a jövő év elején Indiában is bevezetheti az EQB -t, ezért maradjon velünk.


MG Cyberster EV

MG Cyberster EVAz MG Cyberster koncepció egy agresszív stílusú roadster, amely teljesen új elektromos architektúrán alapul, elektromos hajtáslánccal, amely akár 800 km hatótávolságot is biztosít. Van még 5G kapcsolat, egy „játék pilótafülke”, amely játékvezérlő típusú kormánykerékkel és műszercsoporttal rendelkezik, amely a következő PlayStation szeretne lenni. Az MG londoni tervezőközpontja által kifejlesztett kétajtós, kétüléses sportautó-koncepció kevesebb mint három másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km / órára, bár az MG nem sokat mond az autó tényleges akkumulátor- és villanymotor-specifikációiról. „A Cyberster egy merész kijelentés, amely erősen tekint az MG jövőjébe, érinti örökségünket, de ami még fontosabb, a mi technológiánkra és fejlett tervezésünkre épít” – mondja Carl Gotham, a SAIC tervezési igazgatója.


Toyota BZ4X

Toyota bZ4XMég 2018-ban a Toyota bejelentette, hogy autóipari vállalatból mobilitási vállalattá változik, és az új, teljesen elektromos bZ4X összkerék-hajtású SUV valószínűleg lépés ebbe az irányba. A nevében szereplő „bZ” a „nullán túli” kifejezésre utal, ami aláhúzza a Toyota elkötelezettségét a zéró szén -dioxid -kibocsátás jövőbeni elérése mellett. A Subaruval együttműködésben kifejlesztett Toyota bZ4X valószínűleg 2022 közepére indul a gyártásban, és a vállalat szerint osztályvezető hatékonyságot és rendkívül versenyképes hatótávolságot kínál. Az iker-villanymotorokkal és az AWD-vel a bZ4X valódi terepjáró képességgel, valamint a világ első lekormányzott rendszerével is rendelkezik, amely jobb irányítást biztosít, és megszünteti a hagyományos kormánykereket, helyettesítve azt egy egyedülálló kormányrúd teljesen új vezetési élményhez.


Volkswagen ID.6

Volkswagen ID.6Az ID.6 egy 7 üléses elektromos SUV, amelyet a Volkswagen már elkezdett gyártani Kínában. „Az új ID.6 -tal lerakjuk az alapjait annak, hogy Kínában értékesített autóink legalább 50 százaléka elektromos legyen 2030 -ra” – mondja Ralf Brandstätter, a Volkswagen személygépkocsi -vezérigazgatója, aki a VW elektromos autójának bővítését célozza. értékesítése Kínában a legújabb technológiák megfizethető áron történő kínálatával. Az ID.6 a VW moduláris elektromos meghajtó készletén (MEB) alapul, és négyféle konfigurációban kapható, a csúcsminőségű változat 225 kW-os teljesítményt és 588 km-es hatótávolságot kínál. Az elektromos SUV is tiszteletre méltó teljesítményt nyújt, 6,6 másodperces nulla és 100 km / óra közötti sebességgel, 160 km / h végsebességgel. Bár az ID.6 -ot először Kínában kínálják, biztosak vagyunk benne, hogy a VW ezt az elektromos terepjárót is elviszi más globális piacaira, például Indiába.