A horvát Carmaker Rimac bemutatja a Nevera, egy 1914 lóerős elektromos szuperautót

A horvát Carmaker Rimac bemutatja a Nevera, egy 1914 lóerős elektromos szuperautót

25 September 2021 0 Von admin

Mely autók és milyen országok jutnak eszébe, ha gyors, egzotikus, teljesen elektromos szuperautókra gondol? A Porsche Taycan Turbo S és az Audi RS E-tron GT, Németországból. A szintén németországi Pininfarina Battista. A Tesla Roadster, az USA -ból. És a Lotus Evija, az Egyesült Királyságból. Igen, ezek természetesen a szokásos gyanúsítottak. De mi a helyzet Horvátországgal? Ez a meglehetősen kicsi közép-európai ország az Adriai-tengeren, a régi Jugoszlávia része, Szlovéniával, Magyarországgal és Szerbiával körülvéve, valószínűleg az utolsó hely a Földön, ahonnan egy szuperautót-akkor teljesen elektromos-várhat. kihívást jelent az Egyesült Királyságból, Németországból és máshonnan származó nevekről.Ez azonban pontosan így van; A Rimac Automobili horvát autógyártó bemutatta a Nevera nevű elektromos „hiperkocsit”, amelyet négy elektromos motor hajt, 1427 kW (1914 LE) teljesítménnyel és 2360 Nm nyomatékkal. A Rimac Nevera alig hihető 1,85 másodperc alatt képes felgyorsulni nulláról 100 km / órára, álló helyzetből 8,6 másodperc alatt lefutni a 400 m -es futást, és elérni a 412 km / h végsebességet. Figyelemre méltó, hogy ezek a teljesítményadatok nem párosíthatók egyetlen IC-motoros Ferrari, Lamborghini vagy Porsche gyártással sem, ami egészen elképesztő. Ezenkívül a Nevera hatótávolsága 550 km teljes töltéssel, és az akkumulátorai kevesebb, mint 20 perc alatt 80% -os töltöttséget biztosítanak. A Rimac mindössze 150 darabot kíván megépíteni a Nevera -ból, mindegyik autó ára kétmillió euró (17,85 millió forint).

A horvátországi Sveta Nedelja székhelyű Rimac Automobilit 2009 -ben hozta létre Mate Rimac horvát vállalkozó és technológiai újító. A vállalat korábban a 2018 -as Genfi Autószalonon mutatta be a C_Two koncepcióautót, és a VW csoport leányvállalata, a Porsche Engineering abban az évben 10% -os részesedést szerzett a Rimacban. A Nevera a C_Two gyártásra kész fejlesztése. – Erre az autóra gondoltam, amikor tíz évvel ezelőtt elindultam a lehetetlen útra. A Nevera azért született, hogy túlteljesítse és emelje a lécet, újradefiniálva a teljesítményautók normáját. A Rimac -ban mindenkit a kíváncsiság és a vágy, hogy a dolgokat az abszolút határra terelje, hajtja ” – mondja Mate Rimac. „Kihasználtuk az elektromos hajtáslánc teljes potenciálját, bizonyítva, hogy az elektromos hiperkocsi túl izgalmas” – teszi hozzá.


A Rimac, amely nagy teljesítményű elektromos hajtásláncokat és akkumulátorrendszereket is szállít olyan cégeknek, mint az Aston Martin, a Porsche, a Pininfarina és a Koenigsegg, minden állást megállított a Nevera fejlesztésében. A gyönyörű megjelenésű autó aktív aerodinamikával, fejlett szénszálas monokokk konstrukcióval és folyadékhűtéses, 120 kWh-s, 6960 cellás akkumulátorral rendelkezik, amelyet a Rimac fejlesztett ki. A lítium-mangán-nikkel akkumulátor lenyűgöző 1,4 MW teljesítményt produkál, amely táplálja az autó négy állandó mágneses villanymotorját, amelyek egyenként hajtják a Nevera négy kerekét. A Rimac azt állítja, hogy elektromos motorjai 97% -os hatékonyságúak, szemben a legjobb belsőégésű motorok 40% -os hatékonyságával. Ezenkívül a motorok teljesen karbantartásmentesek, és nem igényelnek rendszeres karbantartást stb.

A Nevera fedélzetén van még egy mesterséges intelligenciával működő virtuális vezetőkiképző is, amely kiértékeli a vezetési teljesítményt, és útmutatást nyújt a vezetők számára, hogy optimalizálják és fejlesszék képességeiket, elősegítve ezzel a gyorsabb utazást a versenypályán. Ez az AI által vezérelt rendszer akár 12 ultrahangos érzékelőt, 13 kamerát és hat radart használ a vezető teljesítményének rögzítésére és elemzésére. A pontos audiovizuális irányítás lehetővé teszi a versenyzők számára, hogy javítsák versenyvonalaikat, fékezési és gyorsulási pontjaikat, valamint a kormányzást.

A Nevera-amely két utas befogadására alkalmas-szintén nagy túrázóként készült, csúcsminőségű információs és szórakoztató rendszerrel, teljes okostelefon-kapcsolattal, mobil navigációval és személyre szabási lehetőségek széles skálájával. A horvát cég, amelynek globális kereskedői hálózata van Európában, Észak -Amerikában, Latin -Amerikában, Közel -Keleten és Ázsiában. Hivatalos szó nincs arról, hogy ők is eljönnek -e Indiába.