A Ferrari bemutatja a 296 GTB Plug-in Hybrid Supercar-t

A Ferrari bemutatja a 296 GTB Plug-in Hybrid Supercar-t

25 September 2021 0 Von admin

Tavaly áprilisban a Ferrari elnöke, John Elkann bejelentette, hogy az olasz cég 2025-ben tervezi bemutatni első teljesen elektromos autóját. Igen, a Ferrari már az SF90 Stradale-t kínálja, egy plug-in hibrid, amelyet két turbó 4,0 literes V8, valamint három elektromos motor, amelyek együttes teljesítménye 986 LE. Az SF90-et 2019-ben dobták piacra. Most pedig a Ferrari újabb lépést tett az elektromos mobilitás terén azáltal, hogy bemutatta a vadonatúj 296 GTB-t, egy benzin-elektromos hibridet.


A Ferrari ugyan halad előre az új 296 GTB -vel, de dicsőséges múltjára is tekint. Az olasz szupersportkocsi márka V8 és V12 motorjairól ismert; Nyolcnál kevesebb hengeres anyagot az elmúlt 50 évben nem ítéltek méltónak arra, hogy Ferrarin használják. Az utolsó hathengeres motorral rendelkező Ferrari közúti autó a Dino 246 GT volt, amelynek gyártását a Ferrari 1974-ben abbahagyta. A V6 visszatér az új 296 GTB-vel, amely két turbós 3.0 literes V6-ot és egyetlen elektromos motor kombinált teljesítménye 818 LE és 740 Nm nyomaték.


Ellentétben a V6-os motorral szerelt Dinókkal, amelyek valójában soha nem hordták a „Ferrari” jelvényt, annak ellenére, hogy a Ferrari építette, a 296-os teljes Ferrari-jelvényt kap. Az autó egy plug-in hibrid, és akár teljesen elektromos „eDrive” üzemmódban is vezethető, bár ezzel nem fog túl messzire jutni-a hatótávolság csupán 25 km-re korlátozódik csak elektromos üzemmódban. Nem, a Tesla mérnökei nem aggódnak túlságosan a 296 EV -képességei miatt.


Természetesen a 296 GTB -t nem úgy tervezték, hogy EV -ként működjön. Ehelyett, mint bármely más jelenleg gyártott Ferrari, úgy tervezték, hogy minden érzékszervét megvilágítsa, amikor a gázkart a padlóra zúzza. Mivel a száraz súlya kevesebb, mint 1500 kilogramm, és több mint 800 lóerő jut a hátsó kerekekre a 8 sebességes kettős tengelykapcsoló-váltón keresztül, a 296 GTB mindössze 7,3 másodperc alatt gyorsul a nulláról 200 km / órára. A 330 km / h -t meghaladó végsebessége szinte mindenkinek megfelel, aki éppen nem vezet Bugatti Chiront.

Azok, akik aggódhatnak amiatt, hogy csak a V6 van a motorháztető alatt, nem pedig a Ferrari csodálatos V8 -asai vagy akár V12 -esei, nem félnek. A maranellói székhelyű cég sokat dolgozott a 296-os felharmonikusain, nagyméretű olasz mérnöki fekete mágiával, hogy az új V6 nagyrészt úgy hangozzon, mint az egyik nagyobb V12-es. A villanymotor csendesen működik a háttérben, lehetővé téve a V6 -nak, hogy a középpontba kerüljön, és támogassa a dolgait, ezt szeretnék a Ferrari fanatikusai.

A korábbi Ferrarisok stílusjeleivel – ikonikus nevek, mint a Testarossa és az F355 – mégis a Ferrari tervezési etikájának modern, korszerű értelmezésével, amely teljesen sajátja, a 296 GTB azonnal felismerhető Ferrari -ként, anélkül, hogy közhelyes lenne Olasz szuperautó. Rövid, kompakt tengelytávjával, izmos karosszériájával, helyszíni arányaival és agresszív testtartásával a 296 minden szögből pompásan néz ki. Gyönyörű!

Nincs hivatalos szó az árazásról és India indítási ütemtervéről. Ennek ellenére biztosak vagyunk abban, hogy az új 296 GTB Indiába érkezik, valószínűleg 2022 közepére. Az autó ára körülbelül 2,38 millió Rs Európában, és akár kétszer annyiba is kerülhet Indiában a behozatali vámok, adók stb. Miatt. A szupersportkocsik nirvána egy szeletéért – úgy, ahogy csak az olaszok képesek – a 296 nehéz lenne verni a magas árcédula ellenére.